Micsorare Stomac

Programeaza o consultatie la numarul de telefon 0799 112 578 si vom alege impreuna care este cea mai buna solutie pentru ca tu sa poti ajunge la greutatea dorita.

Micsorare stomac

Micsorarea stomacului este o procedura care induce pierderea de greutate prin limitarea consumului de alimente. Cu aceasta interventie chirurgul indeparteaza aproximativ 70% din stomac, astfel încât noul stomacul are forma unui tub. Stomacul rămas va avea aproximativ 100-150 ml volum.


Micsorare stomac

Micsorarea stomacului este cea mai de succes interventie de chirurgie a obezitatii din ultimii 10 ani.

Interventie de micsorare a stomacului(gastric sleeve)

Micsorarea de stomac este interventia actuala cu cel mai bun raport risc/beneficii din gama chirurgiei bariatrice. Candidații  pentru gastric sleeve (micsorare stomac; www.gastric-sleeve.ro) sunt cei cu un indice de masa corporala mai mare de 30, adica pacientii obezi. In plus cei ce ce asociaza o alta afectiunie cauzata de obezitate, cum ar fi diabetul zaharat de tip II, hipertensiune arterială, sindromul de apnee in somn, artrita severa, astm, hipercolesterolemie si bolile cardiovasculare au o indicatie in plus pentru aceasta operatie. Studiile au aratat ca grelina, un hormon ce regleaza foamea, este mult diminuat dupa interventia de gastric sleeve (micsorare stomac/ www.gastric-sleeve.ro). Acest lucru se datorează îndepărtarii unui segment al stomacului, care este responsabil de producerea acestui hormon. Pierderea în greutate superioară după gastric sleeve (micsorare stomac) in  raport cu inelul gastric (www.gastric-band.ro) se datoreaza tocmai lipsei senzatiei de foame.

Beneficiile micsorarii stomacului

 • Vindecarea obezitatii prin scadere ponderala maxima, stabila si indelungata
 • Interventia chirurgicala metabolica cu cel mai bun raport risc / beneficiu
 • Spitalizare scurta, dureri postoperatorii minime, reintegrare sociala rapida
 • Vindecarea/ameliorarea comorbiditatilor asociate obezitatii (ex. diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemie, sindromul de apnee in somn)
 • Scade major senzatia de foame
 • Creste calitatea vietii

Interventie Laparoscopica

Gastric Sleeve (Micsorare stomac/ www.gastric-sleeve.ro) se efectuează laparoscopic și este dovedit a fi mai sigura si cu rezultate comparabile cu procedura de bypass gastric. Pentru ca  nu există nici o componentă de malabsorbtie la această operație, posibilitatea de a avea nevoie de suplimente de vitamine si proteine dupa gastric sleeve (micsorare stomac) este mult diminuata comparativ cu interventiile de bypass gastric. Spre deosebire de inel gastric, nu există nici o componentă implantabila în gastric sleeve (micsorare stomac) și ca atare, nu este nevoie de ajustare sau teama de complicatiile unui corp strain. Spre deosebire deinterventia de inelul gastric insa, gastric sleeve (micsorare stomac) nu este o operatie reversibilă.

 Complicatii

Atat gastric sleeve(micsorarea stomacului) cat si toate celelalte intervenții chirurgicale, in general, comporta posibile complicatii, ce pot aparea atat in timpul cat si dupa procedura în sine. Pentru pacienții care au beneficiat de un gastric sleeve(micsorarea stomacului), perioada in care pot aparea complicatii este reprezentata de primele 30 zile. Procentul de aparitie a complicatiilor grave este de 1-2% iar cel de deces postoperator de 1/1000.

Cele mai frecvente complicații ale gastric sleeve și simptomele asociate cu acestea includ:

CHIRURGICALE

 • Sângerare internă
 • Fistula gastrica .
  Semnele ce pot sugera aparitia unei fistule gastrice dupa gastric sleeve:
 • febră pentru nici un motiv aparent
 • Dureri de stomac
 • umflarea abdomenului
 • Dificultate în respirație
 • Respirație rapida si superficială
 • Senzație de oboseala, slabiciune

Fistula gastrica dupa micsorarea stomacului este o complicatie redutabila, foarte grava daca nu este descoperita la timp. Nu exista nici un test la ora actuala care sa confirma 100% aceasta complicatie. De aceea este necesar ca pacientul impreuna cu chirurgul sa aiba mereu in atentie orice semn apare in primele 30 zile de la operatie.

Chirurgul va evalua toate simptomele pacientului si va decide pe baza experienței, necesitatea unei noi operatii care sa confirme si trateze fistula gastrica.  Rata de aparitie a aceste complicatii este de 1-2% in functie de literatura citata.

Dacă nu vă simțiți bine, chiar dacă e doar un sentiment că ceva ar putea fi greșit, dacă aveți oricare dintre simptomele de mai sus, nu ezitați să va contactați chirurgul.

 • Infectii ale plagilor
 • Eventratii
 • Stenoze gastrice

NECHIRURGICALE

 • Cheagurile de sânge(tromboza venoasa profunda, trombembolismul)

Apar la mai puțin de 1% din operatiile de  gastric sleeve. Un cheag de sânge este  un risc foarte real pentru pacientii obezi supusi oricarui  tip de procedură chirurgicala, deoarece daca blocheaza fluxul de sânge poate fi fatal. Tocmai de aceea subțierea sângelui înaintea intervenției chirurgicale prin injectii anticoagulante și montarea de ciorapi speciali sunt adesea folosite in cadrul operatiei de gastric sleeve. Masura cea mai importanta de evitare a acestei complicatii este insa mobilizarea cat mai arpida dupa operatie. Chiar și pe  distanțe scurte de mers pe jos, mobilizarea precoce postoperatroie se dovedeste estrem de utila dupa interventia chirurgicala. Mersul pe jos ar trebui să aibă loc cât mai curând dupa operatie, chiar si la două ore după intervenția chirurgicală, dar acest lucru tine de fiecare pacient in parte.

PLATA IN RATE

MICSORARE STOMAC
 • Consult preoperator200 lei
 • Pret vechi2̶7̶7̶0̶0̶ ̶l̶e̶i̶
 • Pret PROMO Interventie*23600 lei
 • Primul control postoperatorGRATUIT
 • Restul controalelor200 lei
 • *pretul interventiei nu contine costul analizelor preoperatorii

Programeaza acum


Disclaimer


Rezultatele pierderii în greutate pot varia în mod individual pe baza unor variabile ce tin de varsta, sex, obiceiuri de viata si alimentare, nivelul de exercitiu fizic zilnic.
Date contact

Adresa
Spitalul Medicover – Str. Pechea nr. 8, Sector 1, Bucuresti

Programari & Consultatii
0799 112 578

E-mail: dr.mihaiionescu@gmail.com


Abonare newsletter


Inscrie-te la newsletterul nostru pentru a primi toate noutatile si reducerile oferite de catre echipa Interventii-Obezitate.ro.Copyright by Interventii Obezitate 2019. Toate drepturile rezervate.

Call Now Button
Skype us: