Micsorare Stomac

Programeaza o consultatie la numarul de telefon 0799 112 578 si vom alege impreuna care este cea mai buna solutie pentru ca tu sa poti ajunge la greutatea dorita.

Micsorare stomac

Micsorarea stomacului este o procedura care induce pierderea de greutate prin limitarea consumului de alimente. Cu aceasta interventie chirurgul indeparteaza aproximativ 70% din stomac, astfel încât noul stomacul are forma unui tub. Stomacul rămas va avea aproximativ 100-150 ml volum.Micsorare stomac

Micsorarea stomacului este cea mai de succes interventie de chirurgie a obezitatii din ultimii 10 ani.


    Micșorarea stomacului – Ce constituie această intervenție?

    Putem observa cum în întreaga lume problema kilogramelor în plus este una majoră, tot mai multe persoane ajung să sufere din cauza acestei afecțiuni și astfel medicina a fost solicitată excesiv în ultimele decenii în acest scop. Actualmente, intervenția de micșorare de stomac are cel mai bun raport risc/beneficii din gama chirurgiei bariatrice. Cunoscută și sub numele de “Gastric Sleeve”, această intervenție este destinată persoanelor ce au un indice de masă corporală mai mare de 30, adică pacienții ce suferă de obezitate. În același timp, cei care prezintă alte afecțiuni cauzate de obezitate precum: diabetul zaharat de tip II, hipertensiune arterială, sindromul de apnee în somn, artrită severă, astm, hipercolesterolemie și bolile cardiovasculare au o indicație în plus pentru această operație.

      Beneficiile micșorării stomacului:

  • Vindecarea obezității prin scădere ponderală maxima, stabilă și îndelungată
  • După ce stomacul va fi redus ȋn volum, acesta va continua să funcţioneze normal, fiind permise majoritatea alimentelor pentru a fi consumate, ȋnsă ȋn cantităţi mici
  • Procedura beneficiază, ȋn prezent, de o tehnologie medicală modernă care ȋi asigură o aplicare facilă chiar şi ȋn cazurile medicale foarte complexe.
  • Procedura este unică, nefiind necesare ajustări ulterioare
  • Spitalizare scurtă, dureri postoperatorii minime, reintegrare socială rapidă
  • Scade major senzația de foame
  • Crește calitatea vieții

       Cum este realizată intervenția chirurgicala?

     Intervenţia este una restrictivă și ireversibilă realizată prin tehnici laparoscopice foarte avansate, constând ȋn rezecţia unei părţi din stomac. Stomacul, astfel, ȋşi va păstra funcţia naturală. După intervenţie, cantităţi mici de alimente ȋnghiţite vor putea determina o senzaţie de saţietate extremă, din cauza reducerii drastice a capacităţii de reţinere a stomacului. Pe parcursul operaţiei, are loc reducerea volumului  stomacului (micșorare stomac), si remodelarea acestuia, fapt care va elimina hormonul responsabil de stimularea foamei, astfel explicându-se diminuarea senzaţiei de foame. 

  Prin intermediul procedurii, se va elimina aproximativ 75% din stomac, secţiunea eliminată fiind, practic, partea care se ȋntinde cel mai mult atunci când mâncăm, acea parte care este responsabilă cu stocarea alimentelor. Pentru că nu există nici o componentă de malabsorbție la această operație, posibilitatea de a avea nevoie de suplimente de vitamine și proteine după gastric sleeve (micșorare stomac) este mult diminuată comparativ cu intervențiile de bypass gastric.

  Durata acestei intervenţieii chirurgicale de micșorare a stomacului este cuprinsă ȋntre 30-60 minute.

      Există riscuri?

  Spitalizarea postoperatorie este de aproximativ 2 nopti. Etapa următoare constă ȋn adoptarea unei diete postoperatorii lejere, lichide in prima saptamana, semisolide in saptamana 2, apoi urmând o dietă solidă hipocalorică, ȋmbogăţită cu proteine, pe termen lung.

  Concediul postoperator necesar este de circa 5-14 zile, iar timpul total de recuperare, de aproximativ 1-2 săptămâni. Astfel, recuperarea este una simplă și de scurtă durată. Cu toate acestea, precum orice intervenție chirurgicala , și gastric sleeve (micșorarea stomacului) poate prezenta posibile complicații ce pot apărea atât în timpul cât și după procedura în sine. Pentru pacienții care au beneficiat de un micșorarea stomacului, perioada în care pot apărea complicații este reprezentată de primele 30 zile. Procentul de apariție a complicațiilor grave este de 1-2% iar cel de deces postoperator de 1/1000.  

     Ce te reține?

  În urma procedurii, calitatea vieţii pacienţilor iți va fi mult ȋmbunătăţită, activitățile cotidiene fiindu-ți astfel uşurate de scăderea masivă ȋn greutate. Diminuarea rapidă şi considerabilă a greutăţii şi riscul foarte redus al complicaţiilor fac din această intervenţie bariatrică o alegere foarte bună pentru cei care au nevoie de o schimbare.  

  MICSORARE STOMAC
  • Consult preoperator225 lei
  • Pret2̶7̶982 ̶l̶e̶i̶
  • Primul control postoperatorGRATUIT
  • Restul controalelor225 lei
  • *pretul interventiei contine costul analizelor preoperatorii

  Programeaza acum


  Disclaimer


  Rezultatele pierderii în greutate pot varia în mod individual pe baza unor variabile ce tin de varsta, sex, obiceiuri de viata si alimentare, nivelul de exercitiu fizic zilnic.
  Date contact

  Adresa
  Spitalul Medicover – Str. Pechea nr. 8, Sector 1, Bucuresti

  Programari & Consultatii
  0799 112 578

  E-mail: dr.mihaiionescu@gmail.com


  Abonare newsletter


  Inscrie-te la newsletterul nostru pentru a primi toate noutatile si reducerile oferite de catre echipa Interventii-Obezitate.ro.   Copyright by Interventii Obezitate 2020. Toate drepturile rezervate.

   Call Now Button