Bypass Gastric

Programeaza o consultatie la numarul de telefon 0799 112 578 si vom alege impreuna care este cea mai buna solutie pentru ca tu sa poti ajunge la greutatea dorita.

Bypass Gastric

Operatia OAGB, cunoscută și sub numele de „ mini-gastric by-pass „, a fost raportată pentru prima dată în 2001. OAGB este o procedură minim invazivă efectuată cu tehnici laparoscopice.Ai o urgenta?

Programeaza-te!  În timpul unei proceduri OAGB, chirurgul reduce mai întâi dimensiunea stomacului „de lucru” prin separarea unei pungi de stomac asemănătoare tubului cu restul stomacului. Această pungă gastrică tubulară este apoi conectată (anastomozată) la intestin, ocolind până la 200 cm din partea superioară a intestinului. Această tehnică diferă de traseul tradițional Roux-en-Y (RYGB), care necesită două conexiuni (anastomoze).

  Un OAGB are în mod obișnuit o pierdere în greutate corporală de 30% până la 40% față de valoarea inițială (pierdere în greutate în exces de 60-80%). Cea mai rapidă scădere în greutate apare în primele 6 luni după intervenția chirurgicală și apoi continuă într-un ritm mai lent pentru încă 18 luni. Această pierdere în greutate se realizează prin restricție (noua pungă gastrică poate conține numai o cantitate mică de alimente) și sindrom de malabsorbție. Scurtcircuitarea unui segment important al intestinului face ca intestinul rămas sa nu fie suficient de lung pentru absorbția normală a nutrienților , lucru ce duce la malabsorbție. Pierderea substanțială în greutate poate duce la o ameliorare dramatică și chiar la o remisiune completă a multor comorbidități legate de obezitate. Datele pe termen lung arată că OAGB poate avea ca rezultat o pierdere în greutate ușor mai mare și o mai bună rezoluție a diabetului decât RYGB. Rata superioară de remitere a diabetului la OAGB poate fi atribuită atât pierderii mai mari în greutate, cât și celei mai lungi membre.

  OAGB are câteva complicații pe termen lung. Mai puțin de 5% din pacienți pot necesita o intervenție chirurgicală de revizuire, jumătate din intervențiile chirurgicale revizuite datorate malnutriției severe, iar cealaltă jumătate din cauza refluxului biliar, a ulcerului și / sau a recăderii greutății.

  Avantajul OAGB este simplitatea sa relativă, comparativ cu bypassul gastric in Y. Anastomoza unică are ca rezultat un timp de operare mai scurt și complicații  postoperarorii mai puține. Pe termen lung, OAGB, are ca rezultat mai puține probleme de obstrucție intestinală și un risc mai scăzut de hernie internă. După cum sa menționat mai sus, pe termen lung, OAGB aduce o pierdere în greutate mai bună și o rată de rezoluție mai mare a suferintelor asociate comparativ cu gastric sleeve si/sau bypass-ul in Y.

  Dezavantajele OAGB includ o probabilitate mai mare ca pacienții cu OAGB să se confrunte cu un reflux mai mare de bilă decât după un by-pass gastric in Y. Pacienții care au OAGB trebuie să ia suplimente regulate de vitamine și minerale conform instrucțiunilor și să fie supuși unei monitorizări anuale pe toată durata vieții. Acesta este un pret platiti unei eficiente  superioare a  procedeului comparativ cu altele.

  PLATA IN RATE

  BYPASS GASTRIC
  • Consult preoperator180 lei
  • Pachet operatie (toate analizele preoperatorii incluse)31000 lei
  • Primul control postoperatorGRATUIT
  • Restul controalelor180 lei

  Programeaza acum


  Disclaimer


  Rezultatele pierderii în greutate pot varia în mod individual pe baza unor variabile ce tin de varsta, sex, obiceiuri de viata si alimentare, nivelul de exercitiu fizic zilnic.
  Date contact

  Adresa
  Spitalul Medicover – Str. Pechea nr. 8, Sector 1, Bucuresti

  Programari & Consultatii
  0799 112 578

  E-mail: dr.mihaiionescu@gmail.com


  Abonare newsletter


  Inscrie-te la newsletterul nostru pentru a primi toate noutatile si reducerile oferite de catre echipa Interventii-Obezitate.ro.   Copyright by Interventii Obezitate 2020. Toate drepturile rezervate.

   Call Now Button