,

Diabetul zaharat si bypass-ul gastric

Diabetul zaharat are noi forme de tratament modern, eficient.
In numarul din noiembrie 2020 al revistei “Obesity Surgery” am gasit un articol(One Anastomosis Gastric Bypass for the Treatment of Type 2 Diabetes: Long-Term Results and RecurrenceTien-Chou Soong, Ming-Hsien Lee, Wei-Jei Lee, Jung-Chien Chen, Chun-Chi Wu & Shu-Chun Chun)  foarte foarte util care vine sa confirme ceea ce am tot afirmat pana acum in legatura bypass-ul gastric tip OAGB. Bypassul gastric tip OAGB(adica bypass cu o singura anastomoza(cusatura intre intestine)) este extrem de eficient în remisiunea diabetului zaharat de tip 2. Selectarea pacientului cu un scor ABCD> 5 și menținerea unei pierderi în greutate mai mari de 30% este importantă pentru o remisiune durabilă diabetului după aceasta interventie.Astfel la 5 ani dupa bypass, pacientii isi diminuasera greutatea cu aprox 1/3(29%) sau altfel spus pierdusera ¾(72%) din excesul de greutate avut inainte de operatie.  Indicele de Masa Corporala mediu a scăzut de la 39,5(obezitate grd. II) la 27,6 kg / m2(dupraponderal) și hemoglobina glicată medie A1C (HbA1c) a scăzut de la 8,9 la 5,9% la pacienții cu OAGB la 5 ani după operatie.Rata de remisiune completă a diabetului tip 2 a fost de 76,1% la 1 an și 64,2% la 5 ani după operație. 41 (adica 57,8%) din 71 de pacienți care au parcurs o urmărire postoperatorie de 10 ani au rămas în remisie completă a diabetului. Rata de recidiva a diabetului tip 2 la pacienții cu OAGB a fost de 15,7% la 5 ani după operație.Rezultatele sunt pe cat de importante, pe atat de consistente caci se bazeaza pe studii de lunga durata.Nici o medicatie orala antidiabetica, pana acum, nu a putut dovedi rezultate comparabile.
Este timpul sa privim altfel diabetul zaharat si chirurgia. Intreaba-ti diabetologul de chirurgia metabolica! Daca nu a auzit de ea poate ar trebui sa ceri o alta opinie! Daca nu ti-o recomanda, mergi mai departe si intreaba-l de ce! In final scopul unui medic nu este doar Acela de a oferi pacientului un remediu cu mainile sale ci a-I oferi o vindecare, in general!

 

Dr. Mihai Ionescu

Martie 2021


0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

scapa de obezitate, interventii obezitate, consultatie online obezitate, micsorare stomac, inel gastric, pret micsorare stomac,


Disclaimer


Rezultatele pierderii în greutate pot varia în mod individual pe baza unor variabile ce tin de varsta, sex, obiceiuri de viata si alimentare, nivelul de exercitiu fizic zilnic.




Date contact

Adresa
Spitalul Medicover – Str. Pechea nr. 8, Sector 1, Bucuresti

Programari & Consultatii
0799 112 578

E-mail: dr.mihaiionescu@gmail.com


Abonare newsletter


Inscrie-te la newsletterul nostru pentru a primi toate noutatile si reducerile oferite de catre echipa Interventii-Obezitate.ro.



    Copyright by Interventii Obezitate 2020. Toate drepturile rezervate.

    Call Now Button
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x