,

Chirurgia bariatrica – beneficii superioare tratamentului clasic in patologia cardiovasculara

Chirurgia bariatrica are beneficii superioare tratamentului medicamentos in cadrul patologiei cardiovasculare

Chirurgia bariatrică ar putea reduce semnificativ complicațiile macrovasculare pe termen lung, împreună cu o pierdere în greutate mai mare și rezultate mai bune ale glicemiei în rândul pacienților cu obezitate severă și pacienți cu diabet zaharat tip II, în comparație cu pacienții care primesc doar măsuri medicale conservatoare, potrivit unei echipe de cercetare conduse de Universitatea Henan de Medicină Chineză , Zhengzhou, China.
Lucrarea, „Rezultatele pe termen lung ale bolilor macrovasculare și indicatorii metabolici ai chirurgiei bariatrice pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2 cu obezitate severă cu o meta-analiză”, publicată în PLOSOne, a urmărit să furnizeze dovezi cu privire la riscurile bolilor macrovasculare, inclusiv boala coronariană. și boli cerebrovasculare, și separat infarct miocardic (MI) și accident vascular cerebral, și indicatorii metabolici fiziologici și biochimici dupa chirurgia bariatrica, în comparație cu tratamentele nechirurgicale la pacienții cu obezitate severă cu T2DM urmariti mai mult de cinci ani.
Cercetătorii au efectuat o revizuire sistematică a literaturii de studii clinice randomizate (RCT) sau studii de cohortă care au comparat chirurgia bariatrică și terapia medicală convențională pe incidența pe termen lung a evenimentelor macrovasculare și a rezultatelor metabolice la pacienții cu obezitate severă cu T2DM. Patru RCT și șase studii de cohortă au fost implicate în revizuirea finală (tabelul 1).

Studiile:

Trei studii timp de cinci ani (care au implicat 282 de pacienți
Două studii timp de șase ani (care au implicat 32499 pacienți)
Un studiu timp de zece ani (care a implicat 50 de pacienți)
Un studiu timp de 11 ani (care a implicat 158 ​​de pacienți)
Un studiu timp de 14 ani (care a implicat 15951 pacienți)
Un studiu timp de 15 ani (implicând 603 pacienți); și
Un studiu de 20 de ani (care a implicat 607 de pacienți)

Concluziile:

Autorii au descoperit că pacienții de chirurgie bariatrică au avut o incidență mai mică de complicații macrovasculare (RR = 0,43, IC 95% = 0,27 ~ 0,70), evenimente cardiovasculare (CVE) (HR = 0,52, IC% 95 = 0,39 ~ 0,71) și IM ( RR = 0,40, CI 95% = 0,26 ~ 0,61), comparativ cu grupul medical convențional. În plus, chirurgia bariatrică a fost, de asemenea, asociată cu o greutate mai bună și un control glicemic mai bun pe termen lung față de terapiile non-chirurgicale și diferite metode chirurgicale au avut efecte diferite asupra diferiților indicatori metabolici. Avand in vedere lipsa dovezilor cu privire la beneficiile pe termen lung ale chirurgiei bariatrice pentru pacientii cu obezitate severă cu diabet zaharat de tip 2, există o nevoie urgentă de evaluare a acestei probleme, au avertizat autorii. Aceasta meta-analiza a evaluat efectele pe termen lung ale diferitelor tipuri de chirurgie bariatrica pe indicatori prognostici si pentru IM si incidenta accidentului vascular cerebral in T2DM. S-a constatat că diferitele metode chirurgicale au efecte diferite asupra indicatorilor metabolici.

Chirurgia bariatrica are beneficii superioare in cadrul patologiei cardiovasculare.

https://bariatricnews.net/?q=news/113736/surgery-significantly-reduces-long-term-macrovascular-complications


0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

scapa de obezitate, interventii obezitate, consultatie online obezitate, micsorare stomac, inel gastric, pret micsorare stomac,


Disclaimer


Rezultatele pierderii în greutate pot varia în mod individual pe baza unor variabile ce tin de varsta, sex, obiceiuri de viata si alimentare, nivelul de exercitiu fizic zilnic.
Date contact

Adresa
Spitalul Medicover – Str. Pechea nr. 8, Sector 1, Bucuresti

Programari & Consultatii
0799 112 578

E-mail: dr.mihaiionescu@gmail.com


Abonare newsletter


Inscrie-te la newsletterul nostru pentru a primi toate noutatile si reducerile oferite de catre echipa Interventii-Obezitate.ro.  Copyright by Interventii Obezitate 2020. Toate drepturile rezervate.

  Call Now Button
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x