Dieta pre gastric sleeve
Gandeste-te bine daca merita sa eviti regimul PREOPERATOR!
Gestionarea greutatii a fost un drum lung si sinuos. Dar iata-te aici, pregatit(a) sa fii supus(a) unei interventii chirurgicale de micsorare a stomacului. Acest lucru va va schimba viata si va va oferi confortul si sanatatea pe care le-ati dorit intotdeauna.
Pe masura ce va pregatiti pentru operatie, veti fi pus(a) pe o dieta preoperatorie pentru a va pregati corpul pentru ceea ce urmeaza. Respectarea stricta a dietei preoperatorii poate veni cu provocari, dar randrile de mai jos va vor pregati pentru a le face fata.
Ce este dieta preoperatorie?
Dieta preoperatorie inaintea interventiei de micsorare a stomacului este conceputa pentru pierderea optima in greutate si reducerea dimensiunii ficatului intr-un interval de timp scurt, de obicei 2-4 saptamâni. Caracteristile ei sunt urmatoarele:
- Saraca in calorii
- Bogata in proteine
- Bogata in vitamine si minerale
- Preziua operatiei va avea parte de o alta dieta. Aceasta din urma o veti primi la finalul analizelor, la consultul preanestezic.
O dieta preoperatorie este necesara pentru:;
- A creste succesul general de pierdere in greutate pe termen lung
- A scurta durata interventiei
- A reduce complicatiile in timpul si dupa interventia chirurgicala
- A reduceti dimensiunea ficatului, ceea ce va reduce posibilele complicatii chirurgicale si probleme hepatice in viitor
- A imbunatatiti glicemia la pacientii cu diabet
Cât dureaza dieta preoperatorie?
Recomandarile pentru durata dietei preoperatorii variaza de la 7 la 21 zile in functie de greutatea pacientului si/sau alte boli asociate.
De ce nu toti pacientii respecta dieta preoperatorie?
Inainte sa ne putem gândi macar sa facem schimbari pe termen lung in comportamentul nostru, trebuie sa ne uitam indeaproape la barierele care ne impiedica sa reusim. Odata ce ati indepartat multe dintre barierele, sansele de reusita sunt mult mai mari.
Obstacolele cele mai comune sunt:
– Lipsa sprijinul de care avem nevoie. Atunci când prietenii si familia nu sunt prin preajma sau nu ofera sprijin in aceasta perioada, pacientul se poate simti destul de izolant. Cercetarile arata ca oamenii care nu se simt sprijiniti pot avea chiar rate de succes mai scazute dupa operatie. Luati masuri pentru a va inconjura de oameni care va vor sprijini, care va vor asculta sau va vor fi alaturi atunci când aveti nevoie.
- Adresati-va prietenilor si familiei si cereti sprijin
- Intrebati chirurgul bariatric daca va poate oferi un grup de sprijin local sau un psiholog
- Ganditi-va ca este ultima dieta (in sensul classic) pe care va mai trebui s-o respectati
- Luati in considerare utilitatea acestei diete si recompense ca nu va intarsia sa apara dupa operatie.